Novosti

Ekskluzivni papiri za umetnike i dizajnere

Atraktivna ponuda sada u centru Beograda.

Očekujemo Vas!

08.02.2015.

O HAHNEMUEHLE digital fine art papirima

Pored širokog spektra papira namenjenih  klasičnim umetnostima, HAHNEMUEHLE ima jednu od najboljihi i najraznovrsnijih ponuda papira namenjeih inkjet štampi. Ovo podrazumeva veliki broj papira različitih gramatura i tekstura, sto daje veliki broj mogućih kombinacija u postizanju odredjenog umetnickog efekta.Preciznost digitalnog printa dovedena je do perfekcije, i sto je veoma važno, usaglašena sa štampacima, tj. mastilima vodećih svetskih proizvodjača.


HAHNEMUEHLE je tržištu ponudio svoje umetničke papire proizvedene klasičnim metodama ručne i poluručne izrade /mould made/ koje je uz pomoć najmodernijih tehnologija osposobio da daju maksimum reprodukcije kolora i najfinije gradacije boja. Stalna kontrola kvaliteta papira u Wilhelm Imaging Research Institute rezultira i proverenom dugotrajnošÄ‡u tako da ne čudi to što se listi materijala koji se mogu koristiti u sistemu Digigraphie nalazi čak 14 papira ovog proizvodjača.
Kada pominjemo sisteme autorizacije printova HAHNEMUEHLE ima i svoj sistem hologramskog obeležavanja uz koji se koristi posebno štampan Certificate of Authenticy. HAHNEMUEHLE  ima veoma dobru saradnju i sa drugim proizvodjačima  kako štampača tako i papira, kao što su, na pr. Harman i HP.


Posebno pozitivno iskustvo imali smo sa papirima Foto Rag Satin, Foto Rag Baryta,  Fine Art Pearl, Fine Art Baryta, Baryta FB,….Iako su papiri ovog proizvodjaca podeljeni u tri osnovne grupe – Mat Fine Art, Glossy Fine Art i Canvas Fine Art, ponuda sjajnih papira je mala jer su u ovu kategoriju ubačni papiri sa baritnom podlogom, odnosno oni koji najvise odgovaraju izgledu tradicionalnih crno-belih materijala. Ujedno, ovi papiri daju najlepše crno-bele printove koje je mogće postići. Moram da pomenem da u ponudi postoje i dva veoma specifična papira: BAMBOO koji se pravi do vlakana bambusa /90 procenata/ i SUGERCANE koji ma 75 procenata bagasee vlakana, odnosno pulpe Šećerne trske.Skenirani detalji odštampani su na Fine Art Baryta papiru koji je, po meni, jedan od najboljih papira sa izuzetno kvalitetnom površinom i minimalnim razlivanjem tačaka.

Milan Živković
Glavni i odgovorni urednik časopisa za kulturu fotografije - Refoto

Ostale novosti

08.02.2015.

O HAHNEMUEHLE digital fine art papirima

Pored širokog spektra papira namenjenih  klasičnim umetnostima, HAHNEMUEHLE ima jednu od najboljihi i najraznovrsnijih ponuda papira namenjeih inkjet štampi. Ovo podrazumeva veliki broj papira različitih gramatura i tekstura, sto daje veliki broj mogućih kombinacija u postizanj...

detaljnije +
30.01.2015.

Hahnemuehle Digital - inkjet fine art papiri i platna

HAHNEMUEHLE ekskluzivni papiri i platna za inkjet umetničku štampu -  dobitnici svih najprestižnijih svetskih nagrada za kvalitet. MATT FineArt (glatki i sa teksturom) - zaštićeni pod robnom markom Photo Rag GLOSSY FineArt - baryta papiri za inkjet štampu CANVAS ...

detaljnije +
30.01.2015.

KINESKI pirinčani - rižin papir

U ponudi kineski pirinčani - rižin papir 137 cm x 37 cm  23 g137 cm x 37 cm  45 g

detaljnije +
22.10.2014.

Specijalni papiri - Art&Creative

Cartissima predstavlja novi katalog specijalnih papira - jedinstvenu Art&Creative kolekciju. Više od 70 vrsta papira različitih gramatura za luksuzna pakovanja, korporativno komuniciranje i kreativnu produkciju.

detaljnije +
23.04.2014.

Naši mladi talenti

Vladimir Lalić na papiru HahnemuehleSerija IZNUTRA I DUBLJE - detalji crteža

detaljnije +
23.04.2014.

Naši mladi talenti

Mate ĐorÄ‘ević na papiru Fabriano RosaspinaDelovi serija grafika DEÄŒIJE SOBE i PSORIJAZA  

detaljnije +


Papiri za grafiku

Slikarski papiri

Specijalni papiri